GOTT NYTT ÅR, nu glömmer vi det här året va

Jahaja, vilken rolig nyårsafton det blir för mig! Den skulle ju blivit hur bra som helst. Skulle ta tåget imorse 08.02 till Stockholm. Jag skulle äta tapas hos Olivia & Mattias mfl. och sedan skulle jag eventuellt möta upp syrran och hennes crew. MEN NÄHÄ! Har inte fått en blund i natt, på grund av min jävla skalle! Jag hatar att jag gnäller så men jag har fan aldrig haft någon liknande smärta. Fick åka till akuten, och få smärtstillande, som, TROT ELLER EJ, hjälpte någorlunda bra. Men tåget till storstan gick ju för flera timmar sedan. Så jag köpte några tidningar + korsord och laddar ner New Moon. 
 Just nu sitter jag och lyssnar på White Stripes, sjukt längesen! Så jäkla nice. Ska lyssna på The Ark sedan tänkte jag också, det lovade jag mig när jag var på Jazzhuset för nån vecka sedan, när dom spelade Hey Modern Days. SÅ JÄVLA BRA VA!

Nästa år, 2010, ska bli året med stort Å. YEH GOTT nytt dårå! Hoppas alla har en bättre kväll än jag..

hang on to yourself

Jag har huvudvärk som inte är av denna värld. Jag har så ont så jag dör. Kunde inte sova i natt för varje gång jag vände på mig och la huvudet på ett annat sätt på kudden, var det som knivar som högg i skallen. Det känns inte särskilt bra att ha kronisk huvudvärk i en vecka. Så därför ringde jag till vårdcentralen, men nähä jag fick inte komma och träffa en läkare, utan dom tyckte att jag skulle prova treo. Haha, vilket skämt. TREO. Dom hade antagligen fullbokat och prioriterade inte mitt huvve. Älskar sjukvården!

Börjar för övrigt fundera på om jag är en ganska oseriös människa. När folk sitter och snackar politik orkar jag aldrig vara med och diskutera, har knappt lust att lyssna, men när film kommer på tal lyser jag upp och kan inte sluta babbla. Eller så är det bara så att jag tycker mer om film än om politik. Och ja, så vet jag ju att fallet är.



LÄNGTAR!  Men nu ska jag titta på Coffe and Cigarettes.

MUSIC OF 2009

Jag tycker ju inte om Spotify-listor, för jag gillar att lyssna på hela album. Men jag har ändå knåpat ihop en liten lista från året 2009. Alltså sånt jag lyssnat på under året. Ganska blandat om jag får säga det själv men gött är väl det.

LIST OF 2009

Sen finns det ju självklart ganska många låtar som inte finns på Spotify, som jag lyssnat mycket på, till exempel låtar med Beatles, Bob Log III & några andra låtar av Einstürzende Neubauten.


PUSS


2009


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Japp. Åkte till Berlin, äntligen.
Vilka länder besökte du?
Deutschland.
Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010?
Ja, en egen lägenhet och jobb i göteborg. (Eller såklart, boende i Berlin)
De stunder från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Patrick Wolf i Berlin, Emmaboda, alla fina helger hos Olivia i Stockholm, Antony & The Johnsons på Cirkus, och när mamma överraskade mig med världens finaste vovvevalp.
Vad var din största framgång 2009?
Vet inte.
Största misstaget?
Att jag inte sökte fler jobb. Och att vi inte flyttade till Berlin.
Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, skivor, konsertbiljetter, tågbiljetter.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min skivspelare, nya fina vänner (dom gamla vänner också såklart), & Nexus fina hästen.
Gjorde någonting dig riktigt ledsen?
Att olivia flyttade till Stockholm, Anina flyttade till Malmö, Fanny flyttade till Stockholm, Malin flyttade till Oslo. (Alla lämnade mig med andra ord)
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
M79 - Vampire Weekend, Kiss My Name - Antony & The Johnsons, Damaris - Patrick Wolf
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Typ ledsnare tror jag. Tyvärr.
Vad önskar du att du gjort mer?
Rest. Och raggat på krogen, haha.
Vad önskar du att du gjort mindre?
TÄNKT
Något du önskade dig och fick?
Min skivspelare. Och se Patrick Wolf live igen, två gånger till och med.
Något du önskade dig men inte fick?
Ah. Typ, det gamla vanliga I guess.
Vem saknade du?
Olivia, Fanny, Malin, Anina & Pappas exflickvän.
Årets musikupptäckt:
Vampire Weekend, Miike Snow.
Årets film:
The Imaginarium of Doctor Parnassus (lätt!) & Twilight.
Årets album:
The Bachelor - Patrick Wolf (vem är förvånad).
Årets livekonsert:
Depeche Mode på Arvika, Patrick i Berlin, Antony på Cirkus, Echo & The Bunnymen på Way Out West.

THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS



Alltså... Röv i röven. Så jävla bra.

Jag är inte nykterist men fan, funderar på det lite kanske hehehe

Jag är jävligt less på alkohol. Förstår inte hur ett jävla gift kan ta upp så stor plats i en människas liv. Jag blir så frustrerad när det inte finns någonting att göra åt det, man försöker hjälpa men ingenting hjälper.
 Blir trött när folk sitter och säger att dom var fulla med sina föräldrar på julafton, för det hade jag själv aldrig velat. Liksom, kan man ALDRIG ha trevligt utan att dricka?
 Att ljuga om sina alkoholvanor (ja det har jag själv gjort, alldeles för många gånger), att ljuga för sig själv gör mig så sjukt förbannad. Hur kan det där giftet vara viktigare än ens familjemedlemmar?

Åh, jag vill bara göra slut på sjukdomen alkoholism & helst av allt vill jag förändra dagens alkoholkultur. För att inte kunna vara sig själv utan alkohol är fan inte ett bra sätt att leva på.

JUL



Alltså jag gillar julen för att då har jag en anledning till att göra skitmycket god mat, baka massa kakor och godis. Och då är det liksom okej att äta ihjäl sig typ. I år har vi två olika sorters sill, köttbullar, prinskorv, jansson, knäck, vaniljkola, lussekatter & massa annat gott. (Allt totally veganskt såklart). Och vi bara äter och äter. MMMMMMMM, så gott. Jag älskar mat.
Ska äta nu.
(Tycker det är synd att så många är neggo till julen, FAN ÄT ERAN JULMAT OCH HÅLL TYST)

Puss!

i was never young

Vad är grejen med min telefonskräck? Jag har tänkt ringa Tele2 i typ en vecka nu, men bara skjutit upp det mer och mer för varje dag. Det är ju något jag MÅSTE göra och jag kan ju inte slippa undan. Men nu tjatade jag på min mammas kille & nu sitter han och ringer åt mig. Schysst!
 Fattar inte varför jag tycker det är så jobbigt, det är ju bara när det har med mig att göra, när jag ska göra samtal som är personliga. På jobbet kan jag prata i telefon hur mycket som helst.
 För ett tag sen skjöt jag, i flera veckor, upp att ringa och boka massagetid. Och jag måste egentligen ringa min läkare men jag gör det inte. vad är det som är så farligt liksom? Inte ens jag vet.

petit handsewn

Är med i en liten tävling igen, hihi.
Fin klänning.


 



Jag har så ont i huvudet att jag vill skrika fast det är nog ganska dumt eftersom jag har ont i huvudet.


got a heart, got a sweet, sweet heart for you

Det har blivit så himla himla kallt nu och mitt fönster är inte helt tätat eller nåt för det drar något otroligt och är iskallt i mitt rum, trots att jag har elementet på max. Inte så trevligt. Sitter med täcket runt mig och dricker te nu, vill aldrig lämna täcket.
 Idag har jag och jennifer varit på buzzstop 28 och bokat tider för tatueringar. Den 13:e februari smäller det för oss båda! Längtar. När vi ändå var i gamlestan passade jag på att äta den dör hamburgaren jag velat äta så länge, på old corner, dom är hejare på vegansk mat.

Kom att tänka på den här låten idag. Så fin, känns som jag går i ettan igen. Åh puss.

is this it

Ah, inte kul när man upptäcker att man inte har några pengar typ, och folk är skyldiga mig över 400 spänn.
Och jag kommer knappt få någon lön nu i december, och inte i januari heller. Kul!!!!! Sucks.

Förresten, så börjar jag bli lite irriterad. Alla bara lägger upp bilder på snötäckta hus och grejer, men här finns fan ingen snö. Idag ska jag hämta ut mitt halsband som jag vann i den där Underbara Clara-tävlingen förresten. Hoppas det är fint.
puss


hej

Hahaha, jag har börjat läsa kissies blogg och kan inte sluta

this is the strangest life I've ever known

Är arg och sur och ledsen och har ingen lust att leva det här livet längre. Jag har ju ingen aning om någonting längre och ingenting är roligt, allting är bara samma sak hela tiden eller så är det ingenting alls.
Vad gör man? När börjar allt det där roliga? Vill att nåt ska hända, för det här är så jävla tråkigt
 Blev kanske lite glad nu när jag tänker på att världens bästa kömpes sitter på tåget ner hit nu & jag fick ett fint kort av henne på posten idag. Ett muminkort, hon vet att jag älskar mumin mest av allt. Lite bättre känns det också kanske nu för jag sitter här och äter muminpepparkakor som jag precis bakat. Mm, tänk vad glad jag hade blivit om självaste mumin hade suttit här bredvid mig. Tänk.

Jag ska önska mig mumin i julklapp. Helst hela mumindalen!


hade hoppats på lite snö idag

Haha, varför tycker jag att bad romance med lady gaga är bra? Sitter fan och lyssnar på den nu & undrar lite vad det är med mig. Ok!
 Igår var jag på julbord med jobbet. Eller julfest snarare, mina chefer är ju världens partyprissor och var skitfulla redan innan vi hunnit ta mat, haha. Det var trevligt, gillar verkligen mina arbetskamrater & fast jag inte var lika berusad som alla de andra, hade jag riktigt kul.
Nu är jag arg på min mamma. Hon ba "jag ska titta på det tv-programmet nu", när jag hade tänkt titta på ett annat. Punkt slut liksom. Jag har ingenting att säga till om, hon kan fan inte kompromissa. ARG!


hejdå då, ska lösa korsord nu

dancing barefoot



jag & min favorit t-shirt då va

för att komma på bättre tankar:



Pappan & havet. Boken med stort B, som jag kan läsa tusen gånger om. Jag vill också att Mårran dansar för mig i natten! Och titta på sjöhästar. Och måla vackra trädgårdar på väggarna i fyren.
Om jag hade levt i en bok, hade det varit i Pappan & havet.


den modigaste hjälten i hela universum

Ibland kommer jag att tänka på Lajka. Hon bara poppar upp i huvudet och sen sitter jag där och storlipar. Jag gör allt jag kan för att få ur tankarna ur huvudet, jag vill inte veta hur hon kände sig där uppe. Men tankarna kommer tillbaka, för jag tycker det är så otroligt jävla fruktansvärt. En ovetande liten hund totalt ensam uppe i den oändliga jävla rymden? Hur kan man göra nåt så sjukt undrar jag. Det tyder ju bara på ren feghet. 
 Jag förstår egentligen inte varför jag skriver om det här nu för jag mår så jävla dåligt av att tänka på henne.

Nej jag kan inte tänka på det här mer nu, jag går ju sönder.

RESTLESS LEGS

Rastlösa ben är en vanlig sjukdom. De drabbade upplever ett starkt obehag i benen, framför allt underbenen, som endast kan lindras genom att man rör på dem. Känslan beskrivs som krypande, sugande spänningar djupt inne i benet. Symtomen uppträder oftast nattetid, vilket kan leda till svåra sömnstörningar. Symtomen kan dock förekomma dagtid speciellt vid långvarigt sittande. I sällsynta fall kan symtomen även drabba armarna och t.o.m. bålen och huvudet. Många gånger är den bara ensidig men kan skifta från ena till andra sidan. Tillståndet förväxlas i bland med benkramp, växtvärk och sovande/domnade ben. Sjukdomen har beskrivits som "den vanligaste sjukdomen du aldrig hört talas om". Den beräknas drabba 5-10% av befolkningen med varierande grad av allvarlighet. Orsaken är ännu okänd, men i omkring hälften av fallen kan man se järnbrist hos patienten. Om järn då tillförs kan symtomen lätta. Mediciner mot Parkinsons sjukdom har visat sig hjälpa många, vilken kan indikera att halten av dopamin kan vara för låg hos de drabbade. Även benzodiazepinpreparat och kodein kan vara effektivs. Sjukdomen är också associerad till ADHD. Gravida personer har visats sig oftare drabbas av denna sjukdom.



DET HÄR SUGER NÄR MAN SKA SOVA, OK


IS THERE LIFE ON MARS?

Idag hade jag himla tur! Jag hittade en av mina favoritskivor, Hunky dory med Bowie på Röda korset för en tia! Det finns så mycket skitiga skivor där, det mesta är svindålig dansbandsmusik eller bara konstig country. Men står man en stund kan man hitta fina skivor. Blev irriterad när jag stod i kassan, för då är det nån surkärring som beklagar sig över hur dyrt det blivit där. "Jag har sett priserna stiga här i tio år nu, jag tycker inte det är acceptabelt". Man bara... herregud pengarna går ju till en bra sak? Ah snåliskärring. (Jag gick före henne i kön bara för det, hehehehe) 

PS. Jag känner en som har haft svininfluensan. DS.



underbara clara-tävling

Jag har varit med och tävlat i Underbara Claras tävling om en decemberutstyrsel, mycket fint! Det borde alla göra.

Nu ska jag snart ge mig ut! Har inte varit ute på riktigt sen i torsdags typ, har inte lämnat byn sedan i tisdags (haha en vecka alltså), så nu ska jag in till lilla stan och titta på second hand-grejer.
 Jag ska förhoppningsvis till malmö nästa vecka! För att äta Djurrättsalliansens veganska julbord + friterade räkor då & kycklingklubbor, hehe.

min favoritbild



the fear

Jag är så jävla sjuk. Hade feber i tre dagar, och har alltså typ bara legat i sängen eller soffan sedan i fredags (undantaget var i lördags då jag jobbade 3,5 timmar, dog nästan lite). Ett tag trodde jag nästan att det var svinis men nä nu mår jag bättre.
 Sökte just ett jobb och sitter nu och tittar på lägenheter på blocket. Åh jag vill ju flytta! Funderar på om man kanske ska hoppa på någon kurs eller så till våren, plugga lite. Jag tänker nog alldeles för mycket på framtiden, vad jag ska göra och bla bla. Men åh jag tycker verkligen inte att detta är roligt, bo hemma & jobba tre dagar i veckan på ett litet bageri. Ahhh.

Sen kan jag ju inte påstå att jag inte funderat på att ladda ner Where the wild things are.. Men nä, jag vet inte, det känns fel. Är det fel?

det & det suger, men jag har iallafall hi, how are you? på vinyl nu

Jag är något ledsen över att premiären för Where the wild things are har flyttats, utan mitt godkännande. Skulle kolla på biljetter i torsdags men nähä då är den flyttad till nästa år. Suger ju.
Tillbaka i Göteborg, känns väl sådär dårå. sthlm var fint

förresten så älskar ju jag öl :(

Min Crybaby-film är för övrigt sönder, en liten bit av skivan saknas. hur händer det? har antagligen sett den waaay too many times antar jag. Det suger också.


honey, shakin' is the greatest thing


energin!!!!!!!! tempot liksom, haha fint.

& nej, det är inte aretha som skrivit respect, det är världens bästa otis ok

RSS 2.0